Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αναζήτηση

Αναζητήστε ολόκληρο το περιεχόμενο του ιστότοπου. Τα αποτελέσματα αναζήτησης θα περιέχουν: Σελίδες προϊόντων, Λήψεις, Σύνδεσμοι κ.λπ.

Προϊόντα

Αναζητήστε τα προϊόντα της Interplast

Downloads

Αναζήτηση Τεχνικά Εγχειρίδια και διάφορα

Σελίδες

Αναζήτηση σελίδων και περιεχομένου ιστότοπου.
interplast

Εργαστηριακοί έλεγχοι

Οι αυστηρές προδιαγραφές που ακολουθεί η Interplast κατά την παραγωγή των σωλήνων και των εξαρτημάτων πιστοποιούνται στα υπερσύγχρονα ιδιόκτητα εργαστήρια της, με δοκιμές που ορίζονται από τις Ευρωπαϊκές νόρμες ΕΝ ISO 15874-1/2/3 και τα Γερμανικά DIN 8077, 8078 και 16962. Από το εργοστάσιο διατίθενται σωλήνες και εξαρτήματα που ελέγχθηκαν για την ποιότητά τους με τις παρακάτω διαδικασίες:

Ποιοτικοί έλεγχοι που υπόκεινται οι σωλήνες πριν την διάθεση τους στην αγορά:

Πρόκειται για έναν τακτικό έλεγχο ο οποίος πραγματοποιείται κάθε φορά που παραλαμβάνονται πρώτες ύλες. Η ροή των πρώτων υλών έχει πολύ μεγάλη σημασία στον ορισμό του θερμοκρασιακού προφίλ του EXTRUDER και κατά συνέπεια στην ομογενοποίηση του υλικού. Στη συνέχεια ελέγχεται η ροή τήγματος των σωλήνων, όπου η μικρή απόκλιση από την πρώτη ύλη πιστοποιεί την άριστη επεξεργασία του υλικού.

Πρόκειται για ελέγχους που πιστοποιούν τις συνεχείς μετρήσεις που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια παραγωγής.

Τα προϊόντα δοκιμάζονται ως σύστημα σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας για 5000 ώρες. Η θερμοκρασία του νερού μεταβάλλεται ανά 15 λεπτά μεταξύ 20°C και 95°C (αλλεπάληλα θερμικά σοκ), ενώ η υδραυλική πίεση είναι συνεχώς στα 6 bar.

Δοκίμια από την παραγωγή παραμένουν σε εργαστηριακό φούρνο στους 135 βαθμούς Κελσίου για 2 ώρες. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων δεν
θα πρέπει πρέπει να υπερβαίνουν το 2% σύμφωνα με τις προδιαγραφές των DIN και ΕΝ ISO. Οι σωλήνες Aqua-plus παρουσιάζουν τιμές της τάξης
του 0,4% και οι σωλήνες Aqua-plus-Aluminium και Aqua-plus-Fiberglass τιμές της τάξης του 0,2%. Αυτό μεταφράζεται σε ιδιαίτερα μικρούς συντελεστές θερμικής γραμμικής διαστολής κατά τη λειτουργία τους σε εγκαταστάσεις θέρμανσης.

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους ελέγχους που σε συνδυασμό με την ροή των πρώτων υλών ορίζει το θερμοκρασιακό προφίλ και της κατεργασιμότητας του. Οι σωλήνες Αqua plus παρουσιάζουν την καλύτερη δυνατή ομογενοποίηση διασφαλίζοντας τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους.

Με τη χρήση συσκευής κύκλου θερμοκρασιών (thermal cyclic tester) πραγματοποιείται δοκιμή σε ειδική συσκευή προσομοίωσης πραγματικής υδραυλικής εγκατάστασης, η οποία είναι από τις λίγες που λειτουργούν σε βιομηχανικά εργαστήρια της Ευρώπης. Εφαρμόζεται υδραυλική πίεση σε δίκτυο σωλήνων και εξαρτημάτων Aqua-Plus, ενώ η θερμοκρασία του νερού μεταβάλλεται ανά 15min μεταξύ 20oC και 95oC (κύκλος θερμικών σοκ). Έπειτα από το πέρας 5000 κύκλων πραγματοποιούνται ξανά όλες οι παραπάνω εργαστηριακές δοκιμές, ώστε να διαπιστωθεί τυχόν απόκλιση των μηχανικών και των φυσικο-χημικών ιδιοτήτων των σωλήνων και των εξαρτημάτων από τις αρχικές (προσδιορισμός αντοχής στη γήρανση).

και των εξαρτημάτων στην εσωτερική υδροστατική πίεση, σε χρόνο δοκιμής 1 ώρας στους 20°C και 95°C, 22, 165, 1000 ωρών στους 95°C και 8760 ωρών στους 110°C, όπως προδιαγράφεται από τις Ευρωπαϊκές νόρμες, τα Γερμανικά και Ισπανικά πρότυπα. Οι δοκιμές της 1 ώρας πραγματοποιούνται ανά παρτίδα τελικού προϊόντος, των 22 και 165 ωρών κάθε 2 εβδομάδες και των 1000 ωρών και 8760 ωρών 1 φορά ετησίως για κάθε διατομή και τύπο σωλήνα.

σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων DIN 8078, DIN 53453, EN ISO 15874-2 και ISO 9854-1/2, τα οποία περιγράφουν τον τρόπο δοκιμής.
Οι σωλήνες PP-R πρέπει να ανταποκρίνονται χωρίς θραύση σε θερμοκρασία 0°C και σε κρούσεις ενέργειας 15J. Η υψηλή ποιότητα των σωλήνων Aqua-plus επιτρέπει την αντοχή τους σε θερμοκρασίες της τάξης των -5°C σε κρούσεις ενέργειας 25J, η οποία υπερβαίνει την απαίτηση των προτύπων κατά 66%.

downloads-img

Για να βρειτε τεχνικα εγχειριδια, διαφημιστικο υλικο, πιστοποιησεις και εγγυησεις, επισκεφθειτε τη σελιδα Downloads

Τοποθεσία

Έδρα|Εργοστάσιο Πλαστικών
ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, 69100 Κομοτηνή, Ελλάδα
Εργοστάσιο Ορειχάλκινων
Κεφαλόβρυσου 23, 13 677 Μονομάτι, Αχαρναί, Αθήνα, Ελλάδα
Γραφεία / Έκθεση
Ελ. Βενιζέλου 9Β, 57 001 Θέρμη, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα